דף הבית / שיפור מיומנויות חברתיות לילדים
מיומנויות חברתיות הן מכלול היכולות הבין אישיות והקבוצתיות אותן מפגין הילד באופן שמאפשר לו להשתלב באופן חיובי בפעילויות עם בני גילו. לא לשווא הורים רבים עסוקים בנושא זה, קשרים חברתיים משמעותיים מאוד לילדים בהתפתחותם הנפשית. הקשרים הללו מספקים לילדנו הנאה, משחק, קרבה, תמיכה ואכפתיות. לצד כל זאת, ההתמודדויות החברתיות השונות גורמות לילד לייצר חוסן ולהכין עצמו לקראת הבאות. כך למשל ילדים לומדים להתחלק, להתמודד עם תסכול, להיות שותפים ולהשתייך כבר בגיל צעיר.
כאשר קיים קושי ברכישת היכולות החברתיות ייתכן והקושי נובע מקושי בהבנת מצבים חברתיים שונים או שהקושי מתרחש כבר בשלב יצירת היחסים הבין אישיים או הקבוצתיים עם החברה. בשני המקרים ילדים עשויים להגיב בתוקפנות יתר או בהימנעות יתר דבר שעשוי לגרום לתחושת תסכול, בדידות ואף קשיים בהיבטים נוספים בחייו של הילד (לדוגמא קשיים לימודיים).
ילדים אינם נולדים עם יכולות ומיומנויות חברתיות, חולפות מספר שנים עד להתפתחותן של מיומנויות חברתיות בשלות ומספקות. תהליך זה מתחיל בגיל הינקות כאשר תינוק יוצר קשר עם אמו ומסתיים בבגרות.
ילדים מתמודדים עם סיטואציות מורכבות ושונות ונדרשים לתגובות מסתגלות ומגוונות, לעיתים בפרק זמן קצר. בנוסף, התמודדותם של ילדים שונה מזו של מבוגרים שכן ילדים עדיין מצויים בשלב רכישת המיומנויות השונות.
מיומנויות חברתיות מתפתחות לאורך השנים ומושפעות משילוב בין כמה גורמים מרכזיים:
בהמשך לפסקה הקודמת, קשיים בתפקוד הרגשי/הקוגניטיבי של הילד (נוכחות של הפרעת קשב וריכוז או קשיים בעיבוד החושי של הילד), היעדר הנחייה נכונה של הילד (למשל, פינוק מוגזם), סביבה המספקת מודל לקוי (אלימות וקללות בבית) או חיים בסביבה תרבותית שאינה מאפשרת לילד להתאמן ולפתח קשרים בין אישיים (למשל, ילד הנדחה עקב מוצאו, צבע עורו או המראה החיצוני שלו).
על אף שהבסיס לרכישת מיומנויות חברתיות מתהווה בגילאי הילדות, אנחנו ב-Junior Therapy דוגלים בגישה שניתן לשפר מיומנויות חברתיות בכל גיל. ככל שהפנייה לטיפול מוקדמת יותר, כך קל יותר לרכוש שליטה במיומנויות החברתיות ולא "לצבור פערים" ביחס לבני אותו הגיל.
שיפור מיומנויות חברתיות לילדים נעשה באמצעות טיפול פרטני, קבוצתי ובמקביל להדרכת הורים במידה וקיים הצורך.
אנחנו ב-Junior Therapy מציעים לבחירתכם מגוון רחב של מטפלים מרפאים בעיסוק לילדים באופן פרטי אשר בעזרתם ילמד ילדכם להבין טוב יותר מצבים חברתיים, לפתור בעיות חברתיות כנדרש, ליזום ולפתח קשרים חברתיים נעימים ולהסביר את כוונותיו והתנהגותו במידה ואינו מובן. כמו כן תהליך הטיפול נוגע בתפקודים קוגניטיביים שונים אשר משפיעים על תפקודו החברתי של כל ילד, כך למשל ילד שנוהג להגיב באימפולסיביות ילמד לעצור, להתבונן בנעשה סביבו ולבחור בתגובה מותאמת. כל זאת בכדי לשפר את תחושת המסוגלות העצמית, לפתח דימוי עצמי חיובי ולרכוש את כלל המיומנויות החברתיות הנדרשות לכל ילד בכדי לתפקד באופן מיטבי.
כל התוכן באתר נכתב על ידי מטפלים מטעם JuniorTherapy ומשקף את הידע והניסיון האישי והמקצועי של אותם מטפלים. עם זאת, תוכן האתר והמידע שמוצג בו אינו מהווה המלצה או ייעוץ רפואי ואינו מחליף התייעצות מקצועית אישית עם רופא או מטפל מוסמך. יישום המלצה או קבלת החלטה רפואית על סמך קריאה באתר הם על אחריות הקורא בלבד. כל הזכויות על תוכן האתר שמורות ל-Junior Therapy ולאסתי נעים-פלד. אין להשתמש או להעתיק תוכן או מידע מהאתר ללא אישור בכתב של אסתי נעים-פלד וללא קישור לאתר זה.
Ⓒ כל הזכויות שמורות ל-Junior Therapy
Produced by Webzilla