דף הבית / שבר בקרסול ילדים
ילדים נוטים להיות פעילים ופזיזים יותר ממבוגרים ולכן סובלים לעיתים קרובות מפציעות אורטופדיות שונות. המזל הוא, שמערכת השריר והשלד בילדים גמישה יותר משל מבוגרים, דבר המאפשר להם לספוג פגיעות בצורה טובה יותר כך שמירב החבלות יסתיימו בפציעות קלות בלבד, וקצב הריפוי של ילדים גבוהה משמעותית מזה של מבוגרים. עם זאת, שברים אצל ילדים דורשים קפדנות יתירה, בייחוד אצל ילדים בני פחות משנה וחצי, על מנת למנוע הפרעה בגדילה. במקרים מסוימים ייתכן כי ילדים אשר נחבלו יזדקקו לשיקום וטיפולי פיזיותרפיה על מנת לחזור לתנועה ותפקוד מלאים. אנחנו ב-Junior Therapy מציעים טיפולי פיזיותרפיה לילדים בבית, באופן פרטי ומיידי ללא צורך בהמתנה.
שברים אצל ילדים עלולים לפגוע בלוחיות הצמיחה שבעצמות. פגיעה שכזו תגרום להפרעה בגדילה. שבר בקרסול אצל ילדים עובר תמיד דרך לוחיות הצמיחה, לכן דרוש מעקב הדוק אחרי לוחיות הצמיחה מחשש לפגיעה בהן ולעיוות כתוצאה מכך. זאת באמצעות מעקב אחר צילומי רנטגן תקופתיים ובפרט אחר לוחיות הצמיחה. שחזור לאחר שבר בקרסול צריך להיות מדויק ובדרך כלל יידרש שחזור פתוח עם קיבוע פנימי.
הילד נפל ונחבל בקרסול. איך נדע האם זה שבר? האם נקע? האם לגשת לצילום או שאפשר לחכות? על מנת לקבל החלטה נכונה יש לעקוב אחר השלבים הבאים:
הנקעים הכי נפוצים מתרחשים ברצועות הקרסול בעקבות סיבוב חזק מדי של הקרסול. נקעים לא תמיד יגרמו להופעה מיידית של כאב ופעמים רבות, רק בערב או בבוקר למחרת, כאשר מצטברת נפיחות באזור, אז מופיע הכאב. היות והנפיחות היא הגורם העיקרי לכאב בנקע, הטיפול מתמקד בהקטנת הנפיחות ככל הניתן. חבישה של הפרק בעזרת תחבושת אלסטית יוצרת לחץ מקומי וכך מקטינה הנפיחות, הרמת הגפה מעל גובה הלב גורמת לנוזלים לזרום לכיוון מרכז הגוף ולא להצטבר במפרק, קירור המקום עם קומפרסים קרים מקטין את הנפיחות במנגנון של כיווץ כלי דם. עם זאת, במקרים של נפיחות משמעותית, כאבים אדירים וחוסר יכולת לשאת משקל על הרגל חובה לגשת לייעוץ רפואי, ייתכן וזהו לא נקע.
מניעה היא הדרך הטובה ביותר למנוע פציעות בילדים וזה כולל את כל המובן מאליו כגון אביזרי בטיחות איכותיים לרכב, הסרת מכשולים באזורים בהם ילדים משחקים וכדומה. בנוסף, פעילות גופנית סדירה מחזקת את הגוף, שומרת על גמישות ומפתחת את מערכת שיווי המשקל וכך עשויה לצמצם את עוצמת הפציעה באופן משמעותי במקרה של חבלה. במידה וילדכם נמצא בסיכון גבוה לנפילות ולחבלות, אם בעקבות היפראקטיביות, סרבול מוטורי, בעיות שיווי משקל ועוד, ניתן ומומלץ, לפנות לצוות הפיזיותרפיסטים של Junior Therapy להדרכה וטיפול מתאים.
במידה והילד נחבל בקרסול וישנו חשד שמדובר בפציעה משמעותית, תחילה יש לקבע את הקרסול על מנת למנוע תזוזה. כאשר אזור פצוע מקובע ולא זז, יורד הסיכון לפגיעה בכלי דם או עצבים ומקל על הכאב. בהמשך, במידת הצורך, יש לפנות עם הילד לקבלת טיפול רפואי.
כל התוכן באתר נכתב על ידי מטפלים מטעם JuniorTherapy ומשקף את הידע והניסיון האישי והמקצועי של אותם מטפלים. עם זאת, תוכן האתר והמידע שמוצג בו אינו מהווה המלצה או ייעוץ רפואי ואינו מחליף התייעצות מקצועית אישית עם רופא או מטפל מוסמך. יישום המלצה או קבלת החלטה רפואית על סמך קריאה באתר הם על אחריות הקורא בלבד. כל הזכויות על תוכן האתר שמורות ל-Junior Therapy ולאסתי נעים-פלד. אין להשתמש או להעתיק תוכן או מידע מהאתר ללא אישור בכתב של אסתי נעים-פלד וללא קישור לאתר זה.
Ⓒ כל הזכויות שמורות ל-Junior Therapy
Produced by Webzilla